Zorg voor uw seksspeeltjes onderhouden en zij zorgen voor u. Een waardevol advies: stel niets uit tot morgen wat u ook vandaag nog kunt doen.

Het is zeer belangrijk dat u uw seksspeeltjes zo snel mogelijk na gebruik een goede onderhoudsbeurt geeft om de groei van bacteriën te voorkomen. Gelukkig is het seksspeeltjes onderhouden vaak perfect mogelijk door gebruik te maken van warm water met zeep. Met de opkomst van dildo’s en vibrators in materialen zoals jelly, glas en cyberskin zijn er echter betere en nieuwere poetsmethodes en producten op de markt gekomen die speciaal ontwikkeld zijn om uw seksspeeltjes van een langere levensduur te voorzien. Zorg er ook altijd voor dat er geen water aan de mechanische onderdelen van uw seksspeeltjes komt! 


Uw seksspeeltjes onderhouden: poetsmethodes

Silicone is omwille van verschillende redenen een geweldige materiaalkeuze voor uw seksspeeltjes. Het is zacht, flexibel en comfortabel zodat het als een tweede huid aanvoelt en zelfs lichaamswarmte gaat opnemen en vasthouden. Silicone is bovendien niet poreus. Als uw silicone seksspeeltje volledig waterdicht is, kan het eenvoudig gepoetst worden met kokend water of in de vaatwasser of wasmachine. Heet water met zeep of speciale reinigingsmiddeltjes die te koop zijn in uw online seksshop zijn ook perfect te gebruiken voor het onderhoud van uw silicone seksspeeltjes.

Glazen seksspeeltjes zijn gemaakt van medisch borosilicaat glas dat loodvrij is. Het voordeel van een glazen dildo of glazen anale buttplug is dat u glas eenvoudig warm of koud kunt maken voor het vaginaal of anaal inbrengen. Net zoals silicone is glas niet poreus en kan het gedesinfecteerd worden in kokend water, in de vaatwasser, met zeepwater of met een seksspeeltjes onderhoudsmiddel.

Cyberskin seksspeeltjes voelen zeer realistisch en echt aan. Het materiaal, thermisch plastiek, is extreem flexibel, maar gaat zoals sommige andere materialen na het buigen of draaien telkens weer naar zijn originele vorm terug. Het nadeel is dat cyberskin erg poreus is waardoor het moeilijker te desinfecteren valt. De beste manier om een cyberskin seksspeeltje te beschermen, is door gebruik te maken van een condoom. Nogmaals, ook bij dit seksspeeltje is onmiddellijk reinigen na gebruik zéér belangrijk. Gebruik warm water met zachte zeep en breng, na het drogen, speciaal talkpoeder aan om de textuur van het seksspeeltje langdurig te behouden.

Jelly seksspeeltjes zijn gemaakt van rubber en zijn zeer flexibel. Ze zijn ook zeer poreus en moeten daarom bij voorkeur gebruikt worden met op waterbasis ontwikkelde gel en een condoom. Warmte en de chemische stoffen in zeep zullen jelly doen aftakelen en uiteindelijk zelfs doen oplossen. Poets jelly seksspeeltjes daarom met alleen warm water of met een onderhoudsproduct dat speciaal bedoeld is om te gebruiken met jelly seksspeeltjes.

Latex seksspeeltjes combineren de stevigheid van plastiek met de flexibiliteit van jelly of cyberskin seksspeeltjes. Gebruik daarom gels of vloeistoffen op waterbasis. Gels, zalfjes en vloeistoffen op olie- en petroleumbasis zullen latex afbreken. Latex seksspeeltjes kunnen gepoetst worden met water en zachte zeep, speciale poetsalcohol of speciale poetsproducten ontwikkeld voor het poetsen van latex.

Plastiek zorgt voor een comfortabel vaak ruwer oppervlak dat zeer populair is bij vaginale vibrators. Zonder de zachte buitenkant die de vibraties gaat opslorpen, zorgt een plastiek seksspeeltje voor een immense sensatie. Plastiek seksspeeltjes zijn zeer eenvoudig te onderhouden door gebruik te maken van een papieren zakdoekje met wat alcohol of zeep en heet water. Gebruik geen kokend water of uw vaatwasser want dan kunnen plastiek seksspeeltjes smelten. 


Uw seksspeeltjes onderhouden: het bewaren van uw seksspeeltjes

Als uw seksspeeltje met batterijen werkt, verwijder dan steeds de batterijen als u het speeltje niet gebruikt. Batterijen bevatten corrosief materiaal dat na verloop van tijd kan gaan lekken. Het lang bewaren van een seksspeeltje op een en dezelfde plek kan dan catastrofale gevolgen hebben. Wikkel het seksspeeltje daarom in een doek en bewaar het op een koele, droge plek. Wikkel de batterijen apart in een andere doek.

Verberg uw seksspeeltjes ook altijd voor nieuwsgierige ogen. Hiervoor zijn gepaste opbergzakken verkrijgbaar. Het gaat hier om speciale opbergzakken die de groei van bacteriën en schimmels gaan tegengaan.

Houd uw seksspeeltjes ook verborgen voor en weg van mogelijke huisdieren. Niet alleen geven ze de speeltjes onaangename geuren, maar u wilt ook niet dat uw huisdier met uw dildo door de woonkamer loopt als de schoonouders op bezoek zijn.

© copyright 2009 Hotplay.nl. Het kopieren van deze tekst is verboden vanwege auteursrechten

© 2009 - 2024 Hotplay | Sexshop voor Speeltjes, Lingerie, Bondage, Vibrator, Buttplug, Latex kleding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel